már 23 2011

Ki szólította fel az osztrák diákot a magyar történelem órán felelni?

Újságírói bravúrokkal összefabrikált, hivatkozásokban és referenciákban szegény művét tegnap mutatta be Brüsszelben Lendvai Paul.

Magas vérnyomású, magyar történelem iránt érzékeny, a magyar helyzettel tisztában levő és a napi politikát nyomon követőknek nyugtatókkal, orvos jelenlétében sem ajánlott.

A bemutatón megjelenő érdeklődők első kézből tapasztalhatták meg, hogy Lendvai Paul úr semmilyen kritikára nem kíváncsi, hogy nincs tisztában a határon túl élő magyarok sorsával, agresszív és indulatos, és hogy 60 év alatti kérdésfeltevők felvetéseit válaszra sem méltatja, főleg ha azok olyan régi időkre irányulnak, mint a magyar "ügynökidők". Öröm volt nézni, ahogy az MSZP-s politikusok tudatlanságukról és olvasatlanságukról számot adva sorra dedikáltatták a könyvet a tanári diplomájából magát történész professzori rangra publikáló Lendvai úrral. A könyv mélyrehatóbb átböngészése után talán a szocialista anyapárt európai delegáltjai nem tapsolnak az első sorban a könyvbemutatón, minthogy az iromány nagy részében Lendvai Paul őket kritizálja.

Az író indulatoktól telve csapott pulpitusára a bemutatón, minthogy nyomatékkal kifejezze, nem áll szándékában elvesztett magyar állampolgárságát az új kormány által megnyitott lehetőségek útján újra kérvényezni, valamint dagasztotta keblét büszkén osztrák állampolgársága miatt. Azt hiszem a magyarok 2/3-a nevében mondhatom, mi arra vagyunk büszkék, hogy Lendvai úr nem vallja magát magyarnak. 

Molnár Fanni Eszter írása

Share/Bookmark


A bejegyzés trackback címe:

https://rehabonline.blog.hu/api/trackback/id/tr292763412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása