sze 21 2010

Welcome drink - Ernyei Magor posztja

Elegünk lett abból, ha begépeltük a google-ba EHA szót, azt kaptuk meg elsőre, hogy European Hematology Association!

Elegünk lett abból, hogy a Wikipedia találatai az EHÁ-ra az Education for All Handicapped Children nevő amerikai törvény vagy az Emotional Health Anonymuos nevet viselő önsegítő csoport!

Dohányfüstös, alkoholszagú törzshelyünkön, vagyis az elnökségi levelezőlistán éppen valamelyik közép-európai állam kormányának 8 évét véleményeztük igencsak egyoldalúan, amikor a felgyülemlett véleménymennyiség már kezdett kifolyni a belső levelezőlistáról át a nagy, több mint százfős EHA levlistára, de már ez sem tudott gátat szabni az álláspontok folyásának.

Az elnökségnek –ebben a pilvaxi hangulatban- sürgősen határozatot kellett hozni: készítsünk blogot, éljen a sajtószabadság! Az elnökség rendelkezett a humor formájáról és mértékéről is: legyen szóvicc, de mérsékelten, mégiscsak nemzeti színeink díszítik a honlapot. De akkor legalább három betűnek kell lenni, piros, fehér és zöld. Záporoztak a jobbnál jobb, de nem megfelelő humortöltettel rendelkező ötletek: konzervativteakörkissüteménnyel.blog.hu, EzHatalmasApam.blog.hu, bEHAlok.blog.hu, de egyszer csak – a levlista tagjainak képernyőjén – megjelent a jó megoldás: rEHAb.blog.hu. Rákattintottunk. Foglalt. Egy REneszánsz HABitusú, nálunk gyorsabb, de kevésbé vicces fiatalember már használta a nevet. Aztán rájöttünk mi a megoldás: megtoldottuk egy onlájnnal

Örülök, hogy elindult a rehabblog. Azt a szellemi közösséget, melynek idősebb generációja létrehozta a JogAr Egyesületet, majd 2009 tavaszán egy fiatalabb csapata megalapította az EHA Egyesületet mindig is két cél vezérelte: lehetőségeink szerint felelősségvállalás az ország sorsáért, valamint felelősségvállalás a karunk hallgatói közéletének alakulásáért. Nem akartunk balaton-környéki zártkörű beszélgetésekről kiszivárgott hangfelvételek hazugságára épülő országot, mint ahogy nem akartunk az értékromboló, önös érdekek vezérelte hallgatói vezetők által meghatározott egyetemi közéletet sem az ELTE-ÁJK-n. Az EHA a tett, a rEHAb a szó. A nemzeti és polgári hagyományok mentén, az ifjú jog- és politológus hallgatók habitusával, valamint a borivók tízparancsolatának betartásával rehabilitálni akarjuk az ÁJK-ás közéletet. Figyelmünk ugyanakkor továbbterjed az egyetem falain, a Ferenciek terén és Kálvin téren túlra, az egész országos közéletre. Véleményt kívánunk nyilvánítani a politika aktuális eseményeiről, társadalmi kérdésekről, s különösen azokról, melyek a fiatalokat is nagymértékben érintik. Számos társadalmi és politikai probléma hever az asztalon: a rehabilitációt a szó eszközével kezdjük.

De megjegyzem, nem véletlen, hogy a logonak Fehér a közepe.

Egészségetekre!

Ernyei Magor

EHA elnök

 

Share/Bookmark


A bejegyzés trackback címe:

https://rehabonline.blog.hu/api/trackback/id/tr872311748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása