sze 27 2010

Együtt a Hallgatókért = EHA

Bemutatkozás

2009. tavasza számunkra korszakhatár, ugyanis ekkor talált egymásra számos olyan jogász és joghallgató, akik aktívan érdeklődtek a közélet, a politika és a kultúra iránt. Évek óta különböző egyetemi közösségeknek voltunk és vagyunk tagjai – szemináriumi csoportok, HÖK, instruktori körök, demonstrátori közösségek stb. –, mégis sokan úgy éreztük, hogy ezen közösségek mellé létre kell hoznunk egy új szövetséget. Úgy éreztük, hiányzott egy olyan közösség, amely kiválogatja és összehozza azokat az ÁJK-ás fiatalokat, akik érdeklődnek a közélet aktuális eseményei iránt, figyelemmel követik a politika történéseit, a jogalkotást, esetleg maguk is aktívan politizálnak, tisztelik a polgári és nemzeti hagyományokat, valamint szeretik a jó magyar borokat.

Ebből a felismerésből alapítottuk meg az Együtt a Hallgatókért Kulturális és Közéleti Egyesületet, vagyis az EHÁ-t. Büszkék vagyunk arra, hogy az ELTE jogi karának hallgatói vagyunk, és céljaink között szerepel a jogászi öntudat erősítése karunk hallgatóiban. Az EHA tagjaiként hitet teszünk amellett, hogy néhány év múlva felelős értelmiségiként az egyetemen megszerzett tudásunkat az ország javára fogjuk fordítani. Gróf Széchenyi Istvánnal valljuk: "a tudományos emberfő mennyisége a nemzet igazi hatalma."

Az EHA Egyesület egyik fontos célja, hogy az universitas - szellemiség jegyében olyan közösségi környezetet teremtsen a jogász és politológia szakos hallgatók számára, amely az elszemélytelenedett egyetemi oktatás mellett biztosítani tudja a szakmai ismeretek elsajátítását, és egyúttal elősegíti az emberi kapcsolatok létrejöttét, ápolását.

Valljuk, hogy az egyetemi lét több annál, hogy minden nap összefutunk az aulában. Továbbá valljuk, hogy jogásznak vagy politológusnak lenni nem csupán munka, hanem hivatás, felelősség.
 

Programok

Az elmúlt években rendszeresen szerveztünk az ÁJK hallgatóinak előadásokat, így többek között vendégünk volt Dr. Kilényi Géza professzor úr, volt alkotmánybíró, aki az ’56-os forradalom idején karunk hallgatójaként vett részt az Egyetem téri harcokban; a sukorói kaszinóbotrányról tartott előadást Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke és Lányi András, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja;

 

Csáky Pál, a felvidéki Magyar Koalíció Pártjának elnöke beszélt a szlovákiai államnyelv-törvény módosításról,

majd a HírTV Célpont stábja látogatott el az ELTE ÁJK-ra.

Vendégünk volt továbbá Dr. Gulyás Gergely, aki a 2006-os rendőri visszaéléseket vizsgáló bizottság munkájáról számolt be. Skrabski Fruzsina és Novák Tamás rendezők társaságában pedig a Biszku-filmet vetítettük le az ÁJK-án. Az előadásokon kívül több alkalommal vettünk részt az Országgyűlés bizottságainak ülésén, ellátogattunk a Terror Házába és neves pincészetekbe.

2011. őszén vendégünk volt dr. Gulyás Gergely, aki a lex Biszkuról tartott előadást.

Tisztségviselők

elnök: Ernyei Magor

alelnök: Eiselt Mónika, Fehér Zoltán

Kapcsolat

Kedves Barátunk, arra bíztatunk, hogy csatlakozz Te is az EHA Egyesülethez, vegyél részt előadásainkon, bulijainkon, bortúráinkon és összejöveteleinken vagy éppen e programok szervezésében!

Szeretnénk Téged személyesen is megismerni, ezért kérlek, írj nekünk e-mailt az  ehaegyesulet@gmail.com címre, hogy felvehessük Veled a kapcsolatot és Te is hamarosan csapatunk tagja lehess!

 

 

 

 

Share/Bookmark


A bejegyzés trackback címe:

https://rehabonline.blog.hu/api/trackback/id/tr622327517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása